Slony: Vstúpte do sveta slonov - spoznávajte ich správanie, život a ako doň zasiahli ľudia (Elephant) - Redmond, Ian Michael: 1954-; Škovierová, Katarína; King, Dave (Fortuna Print Bratislava, 1999)
Slony a ich svet sú pre nás exotickým tajomstvom. Prostredníctvom znamenitých farebných fotografií a zasväteného sprievodného textu máme možnosť do tohto sveta preniknúť. O afrických a ázijských slonoch sa dozvieme desiatky takmer neuveriteľných vecí. Spoznáme ich pôvod, telesnú stavbu, správanie, výchovu mláďat, nezvyčajnú inteligenciu, ale aj tradície, ktoré sa na tieto hrubokožce viažu v ľudských dejinách. Tým väčšmi doceníme nebezpečenstvo, ktoré slonom v súčasnom svete hrozí.
Keywords: prírodoveda; zoológia; zvieratá; slony; Redmond, Ian Michael (tropický biológ a ochranca prírody. Jeho kariéra zahŕňa viac ako 30 rokov, v ktorom je známy pre jeho prácu s gorilami a slonmi. Bol zapojený do viac ako 50 dokumentárnych filmov o téme, okrem iného, BBC, National Geographic a Discovery Channel. Žije v USA. * 11.04.1954 v Malajzii -); knihy populárno-náučné pre deti