Indiánske rozprávky - Chmelová, Elena: 1920-1995; Oravcová, Marianna; Meisner, Jan: 1939-; Michaláč, Jozef: 1944-; Samcová, Jarmila: 1939- (Pravda, 1977)
Autorky pripravili pre naše deti knižku rozprávok Indiánov oboch Amerík s cieľom zoznámiť ich s bohatým kultúrnym dedičstvom indiánskych kmeňov. Hoci sa nezanechalo v priamej písomnej podobe, Predstavuje najbytostnejší umelecký prejav, v ktorom je zakliata duša, myslenie a cítenie, dejiny, náboženstvo a životná filozofia pôvodného obyvateľstva Ameriky.