Správca žrebčinca : (A ménesgazda, Szépirodalmi könyvkiadó) - Gáll, István: 1931-1982 (Máj, 1981)
Príbeh sa odohráva na začiatku 50-tych rokov, v období kolektivizácie a triedneho zápasu zo zvyškami starého režimu, na krátkom časovom pozadí niekoľkých mesiacov, na malom priestore žrebčinca a jeho okolia na južných hraniciach...