Terra magna: Pôsobivý príbeh zo severnej Afriky : (Terra Magna, Roman aus Nordafrika) - Knittel, John: 1891-1970 (Spolok priateľov krásných kníh, 1970)
Pôsobivý obraz života v severnej Afrike. Na pozadí rôznych dejinných udalostí sa odvíja osud Roderica Cornaya. Je to adoptovaný syn váženého švajčiarskeho lekára v Egypte s humanitnými ideálmi, no stále naráža na neúprostnú skutočnosť...