Chlapec maľuje dúhu a iné - Rúfus, Milan: 1928-2009 (Knižnica slovenskej literatúry, 2009)
Milan Rúfus bol žijúcim klasikom slovenskej umeleckej spisby. Výber Chlapec maľuje dúhu a iné, ktorý edične pripravila literárna vedkyňa Eva Jenčíková, sa usiluje v rámci daných možností jedného ľ hoci rozsiahleho ľ zväzku predstaviť básnické dielo Milana Rúfusa a jeho osobnosť čo najúplnejšie.