Básnické dielo - Mihálik, Vojtech: 1926-2001; Hamada, Milan: 1933-; Sukeníková, Mária; Hrapka, Tibor: 1941-2014; Szigeti, Bálint (Kalligram Bratislava, 2010)
Milan Hamada, významný historik staršej literatúry a zároveň jeden z najintegrálnejších kritikov slovenskej literatúry 20. storočia, sa ujal neľahkej úlohy ľ zostaviť knižný výber z tvorby mimoriadne talentovaného, no značne kontroverzného básnika Vojtecha Mihálika.
Výber z obsahu: Z juvenílií. Anjeli. Dialógy. Plebejská košeľa. Spievajúce srdce. Ozborojená láska. Archimedove kruhy. Vzbúrený Jób. Tŕpky. Appassionata. Útek za orfeom. Sonety pre Tvoju samotu. Čierna jeseň. Trinásta komnata. Posledná prvá láska. Účasť. Rodisko. Z článkov a rozhovorov. V zrkadle kritiky. Kalendárium života a diela Vojtecha Mihálika. Doslov: Zo svadobného na Prokrustovo lôžko. Obrazová príloha.
Keywords: Mihálik, Vojtech (slovenský básnik, prekladateľ, publicista, predstaviteľ socialistického realizmu a politik. * 30.03.1926 Dolná Streda, Slovensko - 03.11.2001 Bratislava, Slovensko); básne autorské; spomienky; zobrané spisy; poézia; slovenská literatúra - texty; Hamada, Milan (slovenský literárny teoretik, historik a kritik, významná osobnosť slovenského literárnokritického myslenia posledných štyridsiatich rokov, profesor. * 09.09.1933 Veľká, pri Poprade -); Hrapka, Tibor (slovenský grafik, typograf, fotograf. * 1941 Slovensko - 2014 Slovensko)