Radosť až do rána: O škrečkoch a o ĺuďoch - Páral, Vladimír: 1932- (Slovenský spisovateĺ, 1977)
Autor knihy nás zavádza do Mostu konca 70. rokov 20. storočia. Obaja hlavní hrdinovia Viola a Kazan si nahlávají výnimočnosť a mimoriadnosť a nadradiť sa nad tzv obyčajný život.