Bľabot a bes. Svätyňa : (The Sound and the Fury. Sanctuary) - Faulkner, William: 1897-1962 (Vavrín, 1978)
Epopeja o malom mestečku Oxford v štáte Mississippi. Bľabot a bes zobrazuje úpadok compsonovskej rodiny videný očami viacerých členov. Je to experimentálne a čitateľsky veľmi náročné dielo, kým Svätyňa, román priam škandalózny, je modernou krutou moralitou, kde každého stihne trest, i keď nie za zločin, ktorý spáchal...