História hriechu : (Dzieje grzechu) - Žeromski, Stefan: 1864-1925 (Spoločnosť priateľov krásnych kníh, 1965)
Román poľského autora, zolovský príbeh čistého dievčaťa, ktoré pod tlakom prvej veľkej prehry, padá zo stupňa na stupeň, až do morálneho bahna...