101 tipov ako prežiť v prírode pre všetkých : (This translation of 101 Wilderness Survival Tips for Boyst first) - McNab, Chris (Foni book, 2012)
Táto príručka je ľahko dostupný, ilustrovaný návod na prežitie v prírode. Okrem iného predstavuje techniky ako hľadanie vody, príprava úkrytu, zakladanie ohňa, zhotovenie nástrojov, stavanie pascí, lov, určenie jedlých rastlín, varenie v prírode, výroba oblečenia na prežitie, orientácia v prírode, ošetrenie rán, bodnutí a štípancov a vysielnanie núdzových signálov. Kniha obsahuje skutočné príbehy o ľuďoch, ktorí sa dostali do ťažkostí a ktorí vďaka svojej zručnosti a niektorým technikám prezentovaným v tejto knihe prežili v prírode.