Monológy a dialógy - Hrušovský, Igor: 1907-1978 (Rozpravy, 1980)
Posledne uvedená monografia, ako aj súbor osobných reminiscencií a filozofických esejí Monológy a dialógy (1980) mohli byť publikované iba v oklieštenej podobe. Z dochovaného rukopisu bola posmrtne vydaná Dialektika bytia (1990).