Okamihy a vyznania - Fulla, Ľudovít: 1902-1980; Medveď, Ján Bajdoš: 1926-; Vančo, Ladislav: 1949-; Nogeová, Ľuba (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1983)
Postrehy, kresby, myšlienky, zápisky, spomienky a skice slovenského významného umelca, maliara, grafika, ilustrátora i spoluzakladateľa modernej scénografie Ľudovíta Fullu.
Z obsahu: Život v slove. Okamihy. Svetom a domovom. Vyznania. Odkaz. Chronológia života a najdôležitejších diel. Poznámka na záver. Menný register. Zoznam reprodukcií (Obrazy. Grafika). Mimo edície. Fareb. reprod. v príl. 22 zázn. v slov. a češ.
Keywords: autobiografické romány; Fulla, Ľudovít (slovenský maliar, grafik, ilustrátor a scénický výtvarník, 27.2.1902 Ružomberok - 21.4.1980 Bratislava); spomienky; maliarstvo; osobnosti maliarské; maliari; životopisy; próza; slovenská literatúra - texty; Vančo, Ladislav (slovenský popredný knižný grafik. * 01.01.1949 Velušovce, pri Topoľčanoch, Slovensko -); Medveď, Ján Bajdoš (bol slovenským redaktorom denníka ĽUD, redaktorom vo Vydavateľstve slovenský spisovateľ. Uverejnil 23 knižných spomienkových titulov významných slovenských osobností. * 27.12.1926 Čierny Balog, Slovensko -)