Šmolkovia: Šmolkovská polievka : (La soupe aux Schtroumpfs) - Peyo: 1928-1992; Culliford, Pierre: 1928-1992, pozri Peyo; Jamnická, Silvia; Kuba, Lubomír (Albatros Media, 2011)
Rozprávková kniha s novými príhodami našich kamarátov šmolkov, plná veselých obrázkov. Nová kniha o dobrodružstvách šmolkov, v ktorej sa hrozný obor Všežrút rozhodne, že si dá šmolkovskú polievku. Tatko Šmolko musí rýchlo niečo vymyslieť, aby svojich šmolkov zachránil. Podarí sa mu uvariť polievku zo šmolkov, na ktorej si Všežrút pochutí, ale zrazu celý zmodrie! Za všetko určite môže Gargamel, ktorý mu polievku poradil... Veselý príbeh s milými ilustráciami pre všetky deti.