Šmolkovia: Šmolkovská polievka (La soupe aux Schtroumpfs) - Culliford, Pierre: 1928-1992, pozri Peyo; Jamnická, Silvia; Peyo: 1928-1992; Kuba, Lubomír (Albatros Media Praha, 2011)
Rozprávková kniha s novými príhodami našich kamarátov šmolkov, plná veselých obrázkov. Nová kniha o dobrodružstvách šmolkov, v ktorej sa hrozný obor Všežrút rozhodne, že si dá šmolkovskú polievku. Tatko Šmolko musí rýchlo niečo vymyslieť, aby svojich šmolkov zachránil. Podarí sa mu uvariť polievku zo šmolkov, na ktorej si Všežrút pochutí, ale zrazu celý zmodrie! Za všetko určite môže Gargamel, ktorý mu polievku poradil... Veselý príbeh s milými ilustráciami pre všetky deti.
Podľa postavičiek, ktoré vytvoril Peyo. Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; belgické rozprávky; fantazijné rozprávky; rozprávky o bytotostiach; dobrodružné rozprávky; rozprávky pre najmenších; sfilmované rozprávky; próza; Peyo, vlast. menom Pierre Culliford (bol belgický komiksový umelec, snáď najlepšie známy pre vytvorenie Šmoulové komiksu. Nar. 25.06.1928 Brusel, Belgicko - 24.12.1992 Brusel, Belgicko); belgická literatúra - texty