Začarovaná trieda - Březinová, Ivona: 1964- (Fifíková knižnica, 2012)
Je normálne, aby sa čítanky povaľovali po strope a z triedy sa stal v okamihu plavecký bazén?V príbehu troch bratov, ktorí prídu do novej školy, určite áno.V tejto krásnej ľudskej knižke prežije čitateľ kúsok zo života chlapcov Čáryfuka, Máryfuka a P ištafuka, ktorí sa často sťahujú z miesta na miesto a sú obdarení kúzelníckymi schopnosťami ako ich rodičia - Jozef Čairumbum a Cukorkáva Demeterovci. Títo traja šibali kúzlami veselo spestrujú školské vyučovanie. Pani učiteľka sa nestačí čudovať ako sa z jej žiačky stane stolička, z ďalšieho kvetináč, či školská aktovka alebo nástenka s násobilkou.No nebolo by to úžasné, keby ste mali takých spolužiakov - kúzelníkov? Koľko vecí by zrazu mohlo byť inak