Červená zem (A Kingdom for the Brave) - McKinley, Tamara: 1948-; Kočanová, Mária: 1955-; Grečner, Dušan: 1944- (Slovenský spisovateľ Bratislava, 2010)
Po bestselleri Zem za morom prichádza Tamara McKinley s ďalšou strhujúcou ságou o vášni, priateľstve a boji o prežitie pod horúcim austrálskym slnkom.
Keď George Collinson stretne v guvernérovom sídle v Sydney krásnu Eloise, je z toho láska na prvý pohľad. Eloise je však vydatá za Edwarda Cadwalladera, násilníka s temnou minulosťou, ktorý za nič na svete nedovolí, aby ho Eloise opustila. Podarí sa jemnému, láskavému Georgeovi zvíťaziť v tomto nerovnom boji a získať ženu svojho srdca?
Na stránkach románu Tamary McKinley s magickou silou ožíva drsná krása austrálskeho kontinentu, tejto obrovskej, často nehostinnej "červenej zeme", ktorá sa pre tisíce ľudí zo starého sveta stala skutočným domovom.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; romány o láske; ságy rodinné; próza; austrálska literatúra - texty; Austrália; McKinley, Tamara (anglicko austrálska spisovateľka. žije a píše na južnom pobreží Anglicka. Nar. 25.02.1948 v Launceston, Tasmánia, Austrália -); Austrália; Grečner, Dušan (slovenský akademický maliar, výtvarník, grafik, ilustrátor, autor poštových známok, žiak Albína Brunovského. * 21.08.1944 Skalica, Slovensko -)