Musíš mi veriť - Hlavatá, Dana: 1957-; Dimunová, Mikina; Blehová, Marta (Marenčin PT Bratislava, 2012)
Príbeh mladej ženy, ktorá si po rozvode hľadá svoje miesto v živote. Stretáva sa s mužom, o ktorom je presvedčená, že zapláta dieru v jej utrápenej duši. Príchodom jej matky, o ktorej nepočula celé roky, sa všetko zmení. V jej živote sa začínajú diať veci, z ktorých naskakujú zimomriavky, objavuje sa niekto, kto sa ju snaží pripraviť o zdravý rozum a ešte o čosi viac. Kniha plná napätia, nečakaných zvratov a situácií, ktoré nie sú všedné, ale sú skutočné. Voľné pokračovanie románu vyjde na jeseň.
Keywords: romány autorské; realistické romány; psychologické romány; próza; slovenská literatúra - texty; Hlavatá, Dana, rodným menom Dana Mikasová, pseudonym: Kristína Lumiská (česko-slovenská spisovateľka, žurnalistka, televízna dramatička. Napísala desiatky rozhlasových hier a dramatických pásiem, televíznych scenárov, rozprávok, stovky kriminálnych i životných príbehov, fejtónov, poviedok. Vydala niekoľko kníh. Venuje sa aj výtvarnej tvorbe. Získala literárne ocenenia doma aj v zahraničí. Pracuje v Slovenskej televízii ako dramaturgička v Bratislave. * 27.06.1957 Zábřeh nad Ostravicí, Česko -)