Odkaz kameňov: Stonehenge (The Stonehenge Legacy) - Christer, Sam: 1957-; Kot, Jozef: 1936-; Fabianová, Viera (Ikar Bratislava, 2012)
Sam Christer rieši záhadu podzemnej kópie anglického Stonehenge, ktorá je posvätným mieston fanatickej náboženskej sekty. Sekta vychádza z uctievania kameňov, z ktorých je postavený Stonehenge, a ešte aj v 21. storočí pokračuje v drastických rituáloch s ľudskými obeťami. Do tohto rámca vkladá autor napínavý príbeh o únose dcéry amerického viceprezidenta a o ďalších zločinoch súvisiacich s uctievačmi kameňov ľ učeníkmi Najsvätejších, ktorí nahrádzajú svoje občianske mená názvami súhvezdí. Autorov strohý štýl nenásilne vťahuje čitateľa do deja a drží ho v napätí až do konca knihy.
Thriller pre fanúšikov Dana Browna.
Keywords: romány autorské; detektívne romány; kriminálne romány; thrillery; Stonehenge (Anglicko); próza; anglická literatúra - texty; Stonehenge (Anglicko); Christer, Sam, pseudonym: Jon Trace (anglický spisovateľ detektívnych románov, thrillerov a mystiky. * 1957 Chladni, Anglicko -)