Sexi mamy (Prospect park west) - Sohn, Amy: 1973-; Haugová, Elvíra; Musilová, Ivana; Oleňová, Helena (Ikar Bratislava, 2012)
Park Slope, najkrajšia časť Brooklynu s rajským Prospect Parkom, historickými dvojposchodovými domami z hnedého kameňa, najlepšími škôlkami a základnými školami v celom New Yorku, je dejiskom satirickej sondy do života bohémskych tridsiatničiek. Od svojich mám hipisáčok, ktoré sa nebáli spáliť podprsenku a rozviesť sa, líšia sa predovšetkým tým, že všetku silu, čas a energiu investujú do svojich detí a za každú cenu si chcú udržať aj nefunkčné manželstvo. V jedno veľmi horúce leto sa pretnú osudy štyroch brooklynských mamičiek na materskej. Herečka Melora Leighová má v skrini dve sošky Oscara, ale jej filmová kariéra stagnuje. Atraktívna redaktorka módneho časopisu Rebecca Rosová veľmi ťažko znáša, že po narodení dcéry Abbie hrá v manželovom srdci druhé husle. Lizzie OĺDonnellová sa zo všetkých síl snaží byť ideálnou partnerkou čierneho bluesového gitaristu Jaya a vzornou mamou malého Manca. Karen Bryanová je posadnutá tromi vecami: svojím synom Darbym, ktorého ešte v štyroch rokoch prebaľuje a vozí v kočíku
kúpou krajšieho bytu na prestížnejšej adrese a Melorou Leighovou, ktorej závidí krásu, bohatstvo, pestúnky a nádherný dom.
Keywords: romány autorské; realistické romány; romány pre ženy; rodinné romány; próza; americká literatúra - texty