Správa vo fľaši : (Message in a Bottle) - Sparks, Nicholas: 1965- (Ikar, 2012)
Rozvedená osamelá novinárka Theresa Osbornová pri prechádzke na pláži nájde v piesku sklenenú fľašu s papierom vnútri. Neodolá a začíta sa do nádherného vyznania lásky neznámeho pisateľa žene menom Catherine. List na ňu hlboko zapôsobí a zároveň ako skúsená reportérka Chicago Tribune vytuší šancu na senzačný článok pre svoje noviny. Po neúnavnom pátraní zistí, že list napísal Garrett Blake, staviteľ lodí v prímorskom mestečku v Severnej Karolíne, a vyberie sa za ním. Garrett Blake sa ani po rokoch nevie vyrovnať s náhlou smrťou milovanej ženy. Darmo ho jeho otec i priatelia presviedčajú, že život ide ďalej. Príchod Theresy môže znamenať práve ten nový začiatok, ktorý tak veľmi potrebuje, a rovnako aj Theresa, rozčarovaná a sklamaná zo svojho predchádzajúceho stroskotaného vzťahu. Osud sa však s nimi opäť zahráva...