Súboj lásky - Spodniaková, Dominika; Isifa (Motýľ Bratislava, 2012)
Debora má zvláštny dar. Dokáže vnímať ľudské myšlienky a ich emócie. Je to pre ňu trápenie, ale zároveň aj zvyk. Všetko sa zmení, keď sa so svojou tetou Billy presťahuje do iného mesta, aby tak prekonala nečakanú stratu rodičov. Čoskoro spoznáva Willa, ktorého myšlienky sú však pre ňu od určitej chvíle absolútne neprístupné. Je tajomný a nosí so sebou desivý tieň. Ako je možné, že mu nedokáže čítať myšlienky? Po prvýkrát v živote je naozaj vystrašená, ale strach sa v nej ešte prehĺbi po tom, čo zisťuje, že Will má niečo spoločné so záhadnými zmiznutiami a úmrtiami v meste. A možno aj so smrťou jej rodičov...
Keywords: romány autorské; realistické romány; romány pre ženy; romány o láske; próza; slovenská literatúra - texty