Vráť mi moje sny - Mišovičová, Kristína: 1981-; Isifa (Motýľ Bratislava, 2012)
Lena odjakživa tušila, že jej rodina ukrýva akési zvláštne tajomstvo. Keď sa jedného dňa stará mama preriekne, zdá sa, že sa jej podozrenie predsa len potvrdilo. Až po niekoľkých rokoch zisťuje, ako veľmi sa mýlila... Sklamaná láskou rozhodne sa prijať výnimočnú ponuku pracovať ako architektka na prestavbe starého, schátraného kaštieľa. Aké veľké je jej prekvapenie, keď sa práve tu, stovky kilometrov od domova, začne rozmotávať klbko ich dobre stráženého rodinného tajomstva...
Keywords: romány autorské; realistické romány; romány pre ženy; romány o láske; próza; slovenská literatúra - texty