Kolíska spieva deťom - Rúfus, Milan: 1928-2009 1928-; Benka, Martin: 1888-1971; Pecho, Kamil: 1923-; Juráková-Ranostajová, Zora: 1948- (Bratislava Tatran, 1979)
Ukážka: Báseň Prvý jarný deň: Je po všetkom. Mať odpočíva v kúte. Prestreli pod ňu pohodený plášť. Má útle rebierka jahniatko vyliahnuté. Pod seba močí žltý jarný dážď. Začudovane hľadí na tú mláku. Len chvostíkom mu šklbe drobný smiech. Jak na končiari, na striebornom háku za rebro visí obesený sneh.
Zoznam kresieb.
Keywords: básne autorské; lyrické básne; Rúfus, Milan (slovenský básnik, esejista, spisovateľ pre deti, prekladateľ, 10.12.1928 Závažná Poruba - 11.1.2009 Bratislava); domov; poézia; anglická literatúra - texty; slovenská literatúra - texty; Benka, Martin, pseudonym Marko Betýn, Janko Synevin (slovenský maliar medzivojnovej generácie, grafik, ilustrátor, výtvarný pedagóg a esperantista, národný umelec. * 21.09.1888 Kostolište, (býv. Kiripolec) na Záhorí, Slovensko - 28.06.1971 Malacky, Slovensko, pochovaný na Martinskom národnom cintoríne); Pecho, Kamil (slovenský grafik, výtvarník, typograf. * 26.03.1923 Chyzerovice, Zlaté Moravce, Slovensko -); Juráková-Ranostajová, Zora (slovenská prekladateľka z angličtiny. * 1948 Slovensko -)