Dějiny Turecka: Dějiny státu : (Kleine Geschichte der Türkei) - Kreiser, Klaus: 1945-; Neumann, Christoph K.: 1962- (Nakladatelství Lidové noviny, 2010)
Kniha zahŕňa obdobie od utváranie prvých panstvo Turkov v Strednej Ázii až k bezprostrednej súčasnosti Tureckej republiky, významné stredomorské krajiny. Výklad je koncipovaný ako dejiny spoločnosti a okrem základného nákresu politických dejín zahŕňa hľadiska sociálnej, hospodárskej a kultúrnej. Predovšetkým v kapitolách o Osmanskej ríši a Tureckej republike ponúkneme fakty a názory, ktoré inde nenájdete. "