Dobrodružstvá Jakuba a Vierky: Dlhá cesta...a iné príbehy - Casalis, Anna: 1953-; Dami, Andrea (Dobrodružstvá Jakuba a Vierky, 2007)
Jakub je pekný a priateľský lišiačik. Vierka je veselá a šikovná veverička. Jakub a Vierka sú dobrí kamaráti. Niekedy sa i pohádajú... ale nakoniec sa vždy zase pomeria!