Sisa Kyslá - Drijverová, Martina: 1951- (Čítame sami, 2010)
Janko Placka z druhej triedy má veľké trápenie. Jeho spolužiačka Sisa Kyslá je odmalička lepšia než on: výborne sa učí, vzorne sa správa ľ a vôbec. Janko na ňu preto rád vymýšľa rôzne hrôzostrašné pomsty. Až vymyslí jednu, najlepšiu, ktorá musí fungovať ... Knižka pre začínajúcich čitateľov o tom, že aj ľady nepriateľstva sa môžu prelomiť. A často pri tom pomôže jedna celkom malá myška ...