Výlety po Slovensku s deťmi i bez nich: Recepty na senzačné výlety - Obůrková, Eva: 1967-; Večeřová, Viera; Obůrková, Eva: 1967-; Tůma, Tomáš: 1974-; Krejčírik, Tomáš; archív autorky; Střecha, Radek; Sigmundová, Alena; Vaščák, Pavel Václav; Sanža, Silvie; Pourová, Eva; Krejčiřik, Tomáš (Computer Press Brno, 2010)
V knihe nájdete výber tých najlepších lokalít, ktoré stoja za návštevu, či už cestujete s deťmi alebo bez nich. Hrady, múzeá, aquaparky, zoo, botanické záhrady - vyberie si každý. Publikáciu dopĺňajú stovky ilustrácií i fotografií, prehľadná mapa, kontakty a informácie o otváracích dobách a výšku vstupného, ktoré vám pomôžu naplánovať výlet presne na mieru.
Obsah: Hrady, zámky a zrúcaniny. Technické múzeá a pamiatky. Vojenské a letecké múzeá a pamiatky. Jaskyne, štôlne a banské múzeá. Vlaky, železničné zaujímavosti a výlety vlakom. Skanzeny, stredoveké dediny a westernové mestečká. Hračky, strašidlá a rozprávky. Zoologické a botanické záhrady. Aquaparky, kúpele a termálne kúpaliská. Výlety loďou. Pešo do prírody a na rozľadne. Kuriozity, zaujímavosti a špeciality. Lanové centrá a bobové dráhy.
Keywords: vlastiveda slovenská; turistika; turistické zaujímavosti; múzeá; hrady; zámky; aquaparky; jaskyne; Zoo; kuriozity; pešie túry; vlaky; hračky; Slovensko; strašidlá; skanzeny; turistický sprievodca; Slovensko