Autíčko Tút: Trinásť motohistoriek bez nehody - Lamková, Hana: 1934-; Brathová, Annamária; Šedivá, Eva: 1934-; Adamec, Martin: 1972- (Albatros Praha, 2012)
Červené autíčko Tút poznajú všetky deti z večerníčkov. Tút sa narodil v garáži, mamičke Mercedes a oteckovi Laurinovi Klementovi. Začal chodiť do autoškoly, ale veľmi sa tam nudil! Čoskoro však zistil, že poznať dopravné značky je dôležité. Tút zažil mnohé príhody na cestách, v Taliansku sa pokúsil narovnať vežu v Pise a v Londýne pomohol kráľovnej. Ale ani doma sa nenudil: trénoval so sivkom Ďurkom na dostihy, pridal sa k nebezpečnej bande motoriek a zažil mnoho ďalších dobrodružstiev. Kniha plná farebných ilustrácií poteší malých i veľkých.
Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; rozprávky o autách; autá; próza; česká literatúra - texty; pre čitateľov od 6 rokov