Létající talíř pro Hitlera: Po stopách nacistické superzbraně - Novák, Jan A.: 1951- (Nakladatelství XYZ, 2012)
Hitlerove tajné zbrane sú dodnes záhadou, o ktorej sa vedú dlhotrvajúce spory. Niektoré sú zreteľným dôkazom toho, že myslenie nacistických konštruktérov sa uberalo veľmi neobvyklými cestami. Iné, ešte zvláštnejšie zbrane sa ešte len rodili v konštrukčných kanceláriách a prototypových dielňach. K najtajomnejším prípadom potom patrí povesť o diskoplánoch - lietajúcich tanieroch mimoriadnych výkonov, ktorých vývoj, a dokonca aj výroba a letové skúšky sa mali odohrávať z najväčšej časti na území Čiech, v blízkom okolí Prahy.