Létající talíř pro Hitlera: Po stopách nacistické superzbraně - Novák, Jan A.: 1951- (Nakladatelství XYZ Praha, 2012)
Hitlerove tajné zbrane sú dodnes záhadou, o ktorej sa vedú dlhotrvajúce spory. Niektoré sú zreteľným dôkazom toho, že myslenie nacistických konštruktérov sa uberalo veľmi neobvyklými cestami. Iné, ešte zvláštnejšie zbrane sa ešte len rodili v konštrukčných kanceláriách a prototypových dielňach. K najtajomnejším prípadom potom patrí povesť o diskoplánoch - lietajúcich tanieroch mimoriadnych výkonov, ktorých vývoj, a dokonca aj výroba a letové skúšky sa mali odohrávať z najväčšej časti na území Čiech, v blízkom okolí Prahy.
Biografia. Chronológie. Pramene.
Keywords: priemysel zbrojársky; zbrojársky priemysel; lietadlá; vojenské lietadlá; zbrane tajné; tajné zbrane; lietajúce taniere; záhady letecké; druhá svetová vojna; r. 1939-1945; knihy populárno-náučné