Mačička Sára a jej kamaráti : (Kočka Sára a její přátelé) - Kučerová, Naďa (Čítame sami, 2010)
Príbeh Sáry začína vo chvíli, keď ju odvedú od mamičky a dostane sa do novej rodiny. Čo všetko prežíva, čo cíti, ako si zvyká v novom domove, kde a ako spoznáva nových kamarátov? V knižke o zvieratách nechýba dobrodružstvo a napätie. Pre všetky deti, ktoré majú svojich mačacích alebo psích kamarátov, aj pre deti, ktoré by ich chceli mať.