Mačička Sára a jej kamaráti (Kočka Sára a její přátelé) - Kučerová, Naďa; Vorobjevová, Miroslava; Dvořáková, Lucie: 1959- (Praha Albatros, 2010)
Príbeh Sáry začína vo chvíli, keď ju odvedú od mamičky a dostane sa do novej rodiny. Čo všetko prežíva, čo cíti, ako si zvyká v novom domove, kde a ako spoznáva nových kamarátov? V knižke o zvieratách nechýba dobrodružstvo a napätie. Pre všetky deti, ktoré majú svojich mačacích alebo psích kamarátov, aj pre deti, ktoré by ich chceli mať.
Pre čitateľov od 7 rokov.
Keywords: príbehy autorské; príbehy o zvieratách; príbehy pre najmenších; próza; česká literatúra - texty; pre čitateľov od 7 rokov