Nejprve porušte pravidla: Co dělají nejlepší světoví manažeři jinak. Založeno na rozhovorech s 80 000 manažery ve více než 400 společnostech : (First break all the rules) - Buckingham, Marcus; Coffman, Curt (BizBooks, 2012)
Čo robia najlepší svetoví manažéri inak. Najlepší manažéri sveta nemajú veľa spoločného. Sú rôzneho pohlavia, rasy a veku. Líšia sa štýl ich práce aj ciele, ktoré si stanovujú. V jednom sa však špičkoví manažéri zhodujú: Než začnú pracovať, najprv poruší všetky zažitá pravidlá. Neverí, že človek je schopný dosiahnuť všetkého, pre čo sa rozhodne. Nesnaží sa bojovať so slabými stránkami svojich podriadených. Dôsledne ignorujú Zlaté pravidlo. A dokonca nadržiavajú svojim obľúbencom. Kniha Nejprve porušte pravidla vysvetľuje prečo. Marcus Buckingham a Curt Coffman z Gallupovho inštitútu prezentujú výsledky svojho masívneho prieskumu medzi špičkovými manažérmi z rozličných spoločností na rôznych pozíciách. Autori tu definujú štyri kľúčové zručnosti manažéra: