Búrlivé srdce (Heart of Thunder) - Lindsey, Johanna: 1952- 1952-; Gáborová, Lucia (Bratislava Ikar, 2005)
Amantha Kingsleyová sa po troch rokoch vracia na otcov ranč. Je šialene zamilovaná do Adriena Alstona, brata svojej priateľky, a má v úmysle stať sa jeho ženou. Na jej rozčarovanie si ju však mladík vôbec nevšíma. Keď sa jej naskytne príležitosť vyvolať v ňom žiarlivosť, neváha a využije pekného, no drsného a tajomného Hanka Chaveza. Ten zakrátko zistí, že sa s ním iba zahrávala, preto ju prinúti kruto zaplatiť. Medzi Samanthou a Hankom sa tak rozpúta divoký zápas nenávisti a vášne.
Keywords: romány autorské; historické romány; historické romance; realistické romány; romány o láske; Lindsey, Johanna, rodným menom Helen Johanna Howard (je jedna z najpopulárnejších amerických spisovateľov historických romantických románov po celom svete. Všetky jej knihy sa dostali do bestsellerového zoznamu New York Times , pričom mnohé z nich dosiahli číslo 1. * 10.03.1952 v Nemecku -); romány pre ženy; próza; americká literatúra - texty