ZOO na zámku : (Menagerie Manor) - Durrell, Gerald Malcolm: 1925-1995 (Cesty, 1980)
V rozprávaní o vlastnej zoologickej záhrade, nadväzujúcom na knihu Zoo v kufri, líči autor svoje skúsenosti aj veselé príhody s najrôznejšími zvieratami, pričom uplatňuje osobitý humor a dokumentuje veľké profesionálne znalosti.