Kouzlo noci : (One Night of Passion) - Boyle, Elizabeth (Klokan, 2007)
Georgiana má být provdána za lorda Harrise, zhýralého starce, který jí má zaručit peníze a společenskou prestiž. Prosí o slitování, protože o něm všichni vědí, že své předchozí manželky týral. Marně, tento sňatek je z pohledu jejího poručníka velmi výhodný. Harris požaduje jediné - aby jeho budoucí choť vstupovala do manželství nedotčená. Dívka se osudové rozhodnutí dozví večer před chystanou svatbou a zmocní se jí panika. Proto se potají vypraví na zapovězený Knížecí ples, kde se seznámí s tajemným cizincem a pokusí se ho svést. Pohledný muž dlouho odolává, ale nakonec milostnému vábení podlehne.