Nevěsta z Vysočiny : (Highland Bride) - Howell, Hannah: 1950- (Orchidej, 2007)
Gillyanne Murrayová sice ještě nemá nápadníka, ale přesto se rozhodne navštívit panství, které jí odkázali příbuzní z otcovy strany. Brzy po jejím příjezdu se objeví tři místní zemanové a požádají o její ruku. Gillyanne si uvědomuje, že ani jeden netouží po ní, nýbrž po jejím majetku, a je rozhodnuta všechny odmítnout. Na druhé straně však nechce vystavit místní obyvatele nebezpečí. Nakonec se tedy pro jednoho ženicha rozhodne. Sir Connor MacEnroy je hezký a odvážný rytíř, i když skoupý na slovo. Po svatbě Gillyannu překvapí jeho chladná odtažitost - a také vlastní touha poznat v manželově náruči spalující vášeň. Když se vypořádá se zrádci a tajnými nepřáteli země, pokusí se získat ještě jednu věc, která, jak se obává, jí může zůstat navždy odepřena: dobře hlídané srdce svého manžela.