Něco nádherného : (Something Wonderful) - McNaught, Judith: 1944- (Baronet, 2007)
Hrdinka románu Alex Lawrencová má vážné starosti, po smrti otce zůstala rodina na mizině. Matka se stáhla do sebe, a tak chod celé domácnosti zůstává na Alex. Musí se postarat jak o matku, tak i o strýce a o dva přestárlé sluhy. Matka ji chce výhodně provdat za muže, jehož mladá dívka nemiluje, a tak se vdávat nechce. Raději přijímá pozvání na oslavu uspořádanou ve stylu středověkých turnajů. Vypůjčí si starobylé brnění a stráví den ve veselých hrách. Když se večer vrací domů, ocitne se náhle uprostřed dramatické scény - na mýtině stojí kočár a dva muži v černých maskách míří pistolemi na třetího. Alexandra nezaváhá, vystřelí a pak hrůzou omdlí. Mladému Jordanovi Townsendeovi právě zachránila život, a začíná se příběh lásky plný protivenství, úkladů a peripetií.