Beriem si ťa (With This Ring) - Quick, Amanda: 1948-; Hažírová, Erika; Hrabušická, Renáta (Bratislava Ikar, 2001)
Energická vdova Beatrice požiada Lea Moncresta, ktorý má povesť čudáka, o pomoc pri pátraní po stratených vzácnych prsteňoch. Leo súhlasí, lebo od začiatku mu je jasné, že Beatrice je zvláštna žena, ktorá ho síce rozčuľuje, ale rozhodne sa pri nej nenudí. Leo zasa Beatrice fascinuje, lebo jej pripomína hrdinov románov, ktoré píše pod pseudonymom. Dobrodružné pátranie a nebezpečné situácie len posiľňujú vášnivý vzťah, ktorý medzi nimi vzplanie a rozhorí sa trvácnou láskou.
Keywords: romány autorské; realistické romány; romány o láske; romány pre ženy; próza; americká literatúra - texty; Quick, Amanda, rodným menom Jayne Annin Castle Krentz (americká spisovateľka romantických románov. Nar. 28.03.1948 v Borrego Springs, Kalifornia, USA -)