Milenka : (Mistress) - Quick, Amanda: 1948- (Ikar, 2003)
Hrdinkou románu Milenka je mladá dívka Ifigenie. Její teta obdrží zlý dopis, v němž jí vyděrač vyhrožuje, že pokud nezaplatí, vyzradí ve společnosti její dávné tajemství. Neteř Ifigenie, která dosud žila na venkově, se nabídne, že vyděrače vypátrá. Jako svobodná, osamělá dívka by neměla do londýnské společnosti přístup. Vydává se proto za majetnou vdovu a zároveň milenku nedávno zabitého lorda Masterse. Jaké je však překvapení nejen její, ale i celé londýnské smetánky, když vyjde najevo, že lord Masters žije, a pouze se na čas stáhl do ústraní. Ifigenie ho požádá, zda by nemohla hrát roli jeho milenky až do té doby, dokud nezjistí, kdo stojí v pozadí vyděračských dopisů. Protože vyděrač ztrpčuje život i dávné přítelkyni lorda Masterse, mladý muž souhlasí. Netuší však, že Ifigenie není vdovou, ale je ve skutečnosti nevinnou pannou...