The devil wears Prada: Diabol nosí Pradu - Weisberger, Lauren: 1977- (The international bestseller, 2006)
V závratnom svete newyorskej módy, kde nepodarený účes môže zabiť celú vašu kariéru, je časopis Runway vysneným Olympom všetkých, kto sa len trochu zaujímajú o svoj vzhľad. Pod vedením najmocnejšej ženy módneho priemyslu Mirandy Priestly (Meryl Streep), ktorá mu vládne tvrdou rukou s dokonale pestovanými nechtami, je Runway obávaným testom, ktorým musí prejsť každý, kto chce v tomto svete niečo znamenať. Pri plnení svojho poslania - urobiť z Runway módnu bibliu New Yorku, a teda zároveň celého sveta - nepripustí, aby jej čokoľvek stálo v ceste ... vrátane dlhej rady asistentiek, ktoré nesplnili jej očakávania. Je to práca, v ktorej nemôže vydržať nikto, kto má aspoň štipku sebaúcty - ale zároveň miesto, pre ktoré by milióny mladých Newyorčaniek dokázali zabiť.