Múza oblieha Tróju - Žáry, Štefan: 1918-2007 (Kruh milovníkov poézie, 1967)
Básnické pásmo so spomienkovým charakterom. Autor túto knižku venuje pamiatke Michala Považana a ostatným druhom jeho umeleckej generácie.