Tisíc a jeden vtip: Učebnica vtipológie a žartizmu - Kalina, Ján Ladislav: 1913-1981; Veselý, Milan: 1939-2015; kolektív karikaturistov (Archa Bratislava, 1991)
"Deň, keď som sa nezasmial, pokladám za stratený". Aristofanes
Autori karikatúr. Hlavné pramene.
Keywords: vtipy; Kalina, Ján Ladislav (slovenský scénárista, autor literatúry faktu, 23.2.1913 Košice - 3.1.1981 Mníchov, Nemecko); žarty; anekdoty; aforizmy; humor; slovenská literatúra - texty; Veselý, Milan (bol slovenský výtvarník, grafický dizajnér, scénofraf, popredný predstaviteľ grafického dizajnu na Slovensku, medzinárodne uznávaný. * 01.12.1939 Bratislava, Slovensko -25.09.2015 Bratislava, Slovensko)