Posledná nevera: Poviedky pre milujúcich - Banáš, Jozef: 1948- (Ikar, 2012)
Kniha Posledná nevera s podtitulom Poviedky pre milujúcich prináša výber 18 poviedok. Tvoria ho tak staršie poviedky napísané v roku 1984 ako aj novšie z posledných rokov. Jozef Banáš v úvode knihy priznáva, že väčšinu príbehov zažil alebo mu ich niekto prerozprával, všetky sú zo slovenského prostredia a ponúka v nich čitateľom spaľujúcu vášeň, lásku i nenávisť, nádej i sklamanie, vieru i neveru, víťazstvá i pády, ale aj humor.