Obratník noci: Pátranie po vrahovi vedie ďaleko za hranice tohto sveta, do ríše pradávnej mágie, šamanizmu a krvavých rituálov... (Tropic of Night) - Gruber, Michael: 1940- (Columbus, 2007)
Jane Doeová bola energická, bohatá mladá dáma, nádejná antropologička, odborníčka na šamanizmus a mágiu primitívnych kmeňov. Teraz ale nie je ničím. Je iba tieňom, skrývajúcim sa pod cudzím menom pred celým svetom. Potom, čo vymyslela a uskutočnila vlastnú fingovanú sebevraždu, utiekla do Miami, kde nenápadne žije v chudobe, s malým dievčatkom, o ktoré sa stará a ktoré akoby jej do cesty priviedol sám osud. Zdá sa, že za voľakedajšou Jane sa definitívne zavrela voda. Mesto však náhle ochromí hrôza.