Riekanky, hádanky, vyčítanky - Klikáčová, Eva; Bruteničová, Eva; Bachanová, Jarmila; Pauličková, Danica: 1953-; kolektív autorov (Perfekt Bratislava, 2010)
Aj vás sa už stalo, že ste chceli svoje dieťa doučiť básničku, ktorú si nezapamätalo zo škôlky, ale ani vy ste si nevedeli spomenúť na jej slová? Pôvabne a roztomilo ilustrovaná knižka Riekanky, hádanky, vyčítanky vám v tomto výborne poradí. Je určená deťom predškolského i mladšieho školského veku, ich rodičom a učiteľom, ktorí v nej nájdu bohatý rezervoár textov na zdokonaľovanie rečových zručností svojich ratolestí. V knižke nájdete: RIEKANKY, ktoré sa určite stanú obľúbenou súčasťou repertoára malého recitátora, HÁDANKY na bystrenie umu malých zvedavcov, JAZYKOLAMY na precvičovanie nemotorných jazýčkov a VYČÍTANKY na zaujímavé obohatenie detských hier.
Keywords: básne autorské; básne pre najmenších; rečňovanky; riekanky; hádanky; vyčítanky; poézia; slovenská literatúra - texty; Pauličková, Danica (slovenský výtvarníčka, grafička, maliarka a ilustrátorka. Ilustruje detské časopisy a spolupracuje so všetkými vydavateľmi ako ilustrátorka. Robí aj detské workshopy a besedy. Učí deti angličtinu kreslením. Zároveň pracuje aj ako novinárka, píše najmä o kultúre. Rada cestuje, každý rok strávi mesiac v Benátkach, ktoré je jej najmilovanejšie mesto na svete. * 1953 Bratislava, Slovensko -)