Brána času 4: Magický kameň Vikingov (Zeitspringer - 4: Der Kraftstein des Vikingers) - Brezina, Thomas: 1963-; Stuppacherová, Elena: 1946-; Nowatzyk, Nora; Flonerová, Kamila (Fragment Bratislava, 2011)
V 4. časti série Brána času vikinskému kniežaťu Svenovi ktosi ukradne magický kameň, ktorý mu prináša víťazstvá v boji. A presne vtedy pristávajú medzi Vikingmi Jup, Vicky a Nick. Pochopiteľne, podozrenie padne práve na nich, na záhadných "cudzincov". Podarí sa im vrátiť sa ešte raz v čase naspäť do okamihu krádeže amuletu? Dokážu medzi divokými lúpežnými bojovníkmi odhaliť skutočného páchateľa a preukázať tak svoju nevinu?
Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: Brezina, Thomas (rakúsky spisovateľ a televízny moderátor programov pre mládež, 30.01.1963 Viedeň -); príbehy autorské; detektívne príbehy; dobrodružné príbehy; chlapčenské príbehy; príbehy o deťoch; próza; rakúska literatúra - texty; pre čitateľov od 11 rokov