Záhada labyrintu bohov (Die drei???- Labyrinth der götter) - Marx, André: 1973-; Vollenbruch, Astrid; Takáčová, Magda: 1924-; Vanko, Vladimír; Mydlo, Svetozár: 1948-2014 (Mladé letá Bratislava, 2008)
Slávny režisér Eduard Truman natočil kedysi film, okolo ktorého bol od samého začiatku veľký rozruch. Išlo o sci-fi príbeh zo stretnutia dvoch vesmírne vzdialených kultúr, o stretnutí pozemšťanov a obyvateľov neznámej planéty.
Tento film sa však do kín nikdy nedostal a režisér film ukryl na tajné miesto. Po štyridsiatich rokoch si verejnosť opäť na film spomenula a vrátila sa k riešeniu tohto prípadu. Traja pátrači navštívia ešte žijúcu herečku, ktorá v tomto filme hrala, a na základe jej hmlistých spomienok a narážok sa vyberú do režisérovho sídla, ktoré teraz obýva jeho syn. Práve on ich požiada, aby sa pokúsili nájsť film, ktorý musí byť ukrytý niekde v dome alebo v labyrinte spletitých, tŕním lemovaných cestičiek, alebo medzi záhadnými mytologickými sochami, ktorými je dom obkolesený. Traja pátrači nielenže zistia, že nie sú jediní, ktorí pátrajú po ukradnutom filme, ale že sa pri jeho nakrúcaní stala záhadná vražda, ktorá nikdy nebola objasnená.
Výslovnosť cudzích mien a názvov. Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: romány autorské; detektívne romány; dobrodružné romány; sci-fi pre deti; chlapčenské romány; próza; Marx, André (nemecký soisovateľ. * 01.01.1973 v Georgsmarienhütte v Osnabrücku, Nemecko -); Mydlo, Svetozár (bol slovenský akademický maliar, grafik, karikaturista, známkár a ilustrátor. Bol dvorným grafikom Radošinského naivného divadla, dlhoročným výtvarným redaktorom vydavateľstva Mladé letá, spolupracovníkom časopisu Slniečko a ďalších vydavateľstiev, divadiel a periodík. V posledných rokoch intenzívne spolupracoval s vydavateľstvom Buvik. * 10.07.1948 Ružomberok, Slovensko - 29.11.2014 Bratislava, Slovensko); Takáčová, Magda (slovenská prekladateľka. * 29.04.1924 Baďan, Slovensko -); nemecká literatúra - texty; pre čitateľov od 9 rokov