Brána času 2: Útok na čierneho rytiera : (Zeitspringer - 2: Die Rüstung des Schwarzen Prinzen) - Brezina, Thomas: 1963- (Klub záhad, 2011)
Profesorovi Katzovi z hradu Sokolia skala sa dostane do rúk zlaté brnenie stredovekého rytiera, ktoré sa zo záhadného dôvodu kúsok po kúsku rozpadáva. Určite to zapríčinila nejaká udalosť z minulosti. Kamaráti z Klubu záhad ľ Jup, Vicky a Nick ľ sa teda vydávajú na novú cestu časom. Tentoraz putujú do stredoveku. V rytierskom období nenatrafia iba na Čierneho princa, ktorý sa usiluje zo všetkých síl zachrániť svoju krajinu. Stretávajú aj už známeho darebáka zo súčasnosti Lungatiho. Podarí sa im v druhom diele edície Brána času prekaziť jeho hrôzostrašný plán a zachrániť nielen Čierneho princa, ale odvrátiť aj nebezpečenstvo pre dnešné časy?