Rozprávky : (Eventyr og Historier) - Andersen, Hans Christian: 1805-1875 (Mladé letá, 1987)
Kto by nepoznal Statočného cínového vojačika, Snehovú kráľovnú, Cisárove nové šaty? Tieto, ale aj iné známe tituly nájdete v tejto knihe. Rozprávky veľkého dánskeho rozprávkara H. Ch. Andersena čítajú mladí i starí.Ich pôvab a hodnota spočíva v neobyčajnom rozprávačskom umení autora.